Vacature: Praktijkhuis Medewerker extern in Zutphen

Wij zijn Ixta Noa

Ixta Noa. Oftewel ‘Ik sta nieuw’. Ixta Noa is een eigenzinnige verzameling van mensen die zelfbewust en onbevangen hun eigen ervaringen met psychische problemen delen. Wij zijn er voor mannen en vrouwen met uiteenlopende psychische problemen. Eetstoornissen. Schizofrenie. Depressies. Verslavingen. Mensen dus die het, zoals een meisje van tien het zo mooi omschreef, “het heel moeilijk in hun hoofd” hebben.

We zetten onze eigen ervaring in om anderen te inspireren tot verandering. We helpen ze om hun psychische onbalans te (h)erkennen, ondersteunen ze om te kunnen veranderen en bieden nazorg na een behandeling. Op die manier willen wij onze cliënten ondersteunen om hun eigen balans terug te vinden. We staan naast ze en geven de samenleving objectieve informatie over psychische stoornissen.

Ixta Noa heeft zes Praktijkhuizen verspreid over Nederland. Bij Ixta Noa werken ongeveer 200 vrijwilligers.

Ixta Noa. Ik sta nieuw.

Voor deze mooie verzameling mensen binnen Ixta Noa zijn we op zoek naar een collega voor ons Praktijkhuis in Zutphen

Medewerker extern
16 uur per week (0,44 FTE)

 

Kenmerken van de functie

De medewerker Praktijkhuis extern is een zelfstandige functie binnen Ixta Noa. De medewerker is verantwoordelijk voor de relatie met partijen in de omgeving van de vestiging, zoals financiers van Ixta Noa (bijvoorbeeld gemeenten), samenwerkingspartners en andere stakeholders. De medewerker Praktijkhuis extern ontwikkelt een beleid voor de vestiging en is samen met de medewerker Praktijkhuis intern verantwoordelijk voor facilitaire zaken in het Praktijkhuis.

Kenmerken van de kandidaat die wij zoeken

  • Ervaringsdeskundig op het gebied van psychische stoornissen;
  • HBO werk- en denkniveau;
  • kennis van sociaalwetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag, socialisatie- en systeemtheorieën;
  • kennis van de diensten/activiteiten van Ixta Noa;
  • kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek;
  • kennis van WMO en inzicht in gemeentes is een pré.

Specifieke functiekenmerken

  • sociale vaardigheden voor het aangaan en onderhouden van contacten met samenwerkingspartners en financiers, evenals voor het geven van begeleiding
aan collega’s en vrijwilligers;
  • proactief, assertief en ondernemend in het signaleren en inspelen op behoeften bij cliënten in de regio en kansen voor financiering en/of samenwerkingsverbanden;
  • mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het communiceren op alle niveaus, communiceren vanuit cliëntperspectief, het opstellen van beleidsplannen en verantwoording aan financiers;
  • analytisch vermogen voor het ontwikkelen van beleid en het vertalen van de hulpvraag naar een aanbod van Ixta Noa;

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO-Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Het betreft een tijdelijk contract.

Inlichtingen en reactie

Voor informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Marcel Schepers (06 22 11 77 03), of Jos Bosman-Pas (06 54 71 37 32).

Je motivatie en C.V. ontvangen wij graag uiterlijk 28 oktober 2017. Deze kun je sturen naar info@ixtanoa.nl, ter attentie van Tilleke Hagenaars – Wevers (088 498 26 62).

 

 

Reacties