Verslag thema avond: Autisme en ASS in Apeldoorn

Woensdagavond 11 juli vond de 2e thema-avond in Apeldoorn plaats. Dit keer ging het over Autisme en Autisme Spectrum Syndroom (ASS).

De gasten werden welkom geheten in de ruimte van Twomorrow, waar de avond om 18:30 uur van start ging met koffie, thee en een koekje. Sommige gezichten hadden we eerder gezien bij Ixta Noa, maar er kwamen ook een aantal nieuwe mensen binnen.

Na een korte inleiding van een van de vrijwilligers over hetgeen Ixta Noa allemaal doet, was het woord aan Willeke Wildeboer-Nijkamp, expert op het gebied van autisme en ASS. Willeke gaf aan zichzelf niet direct als expert te zien, omdat er zo ongelooflijk veel te weten is over autisme en ASS en omdat het voor iedereen anders is.

In het gedeelte voor de pauze vertelde Willeke heel boeiend over de verschillende theoretische aspecten van autisme en ASS. Na de pauze vertelde een ervaringsdeskundige van Ixta Noa haar ervaringsverhaal. De theorie die voor de pauze was besproken kwam nu erg mooi terug in de praktijk.

Het was inspirerend om te zien, dat er zoveel herkenning was bij de verschillende bezoekers. Zo vertelde een bezoeker: ‘het lijkt net alsof je mij precies beschrijft’. Ook na de pauze waren we met z’n allen dusdanig geboeid geraakt, dat we de tijd uit het oog verloren. Al met al was het een zeer geslaagde avond met een mooie opkomst.

De volgende thema-avond in Apeldoorn zal in verband met de vakantie pas op woensdag 12 september 2018 zijn, met als thema Talentenproeverij. Ook dan zijn we weer te vinden in de kantoorruimte van Twomorrow aan de Roggestraat 181 in Apeldoorn.

 

Reacties