Verslag Thema-avond ‘De kracht van non-verbaal’

Dinsdagavond 29 mei was de maandelijkse thema-avond bij Ixta Noa in Zutphen. Deze keer ging de thema-avond over de kracht van non-verbaal. Voor deze avond hadden we gastspreekster Astrid Andringa uitgenodigd, zij is non-verbaalcoach en heeft een eigen praktijk. Astrid is zelf ervaringsdeskundige geweest bij Ixta Noa.

Na een kort ervaringsverhaal van Astrid, vertelde Astrid wat haar drijfveren zijn geweest om non-verbaal-coach te worden. In het theoretische gedeelte vertelde Astrid over de werking van de hersenen en de invloed hiervan op onze houding.  Afhankelijk van de situatie kan de houding verschillen. Wanneer je onzeker bent straal je dit vaak onbewust uit door in elkaar te gaan zitten of met je handen onrustig te gaan friemelen. Ondanks dat je onzeker bent, kun je een zelfverzekerde houding gaan aannemen. Je kunt dit doen door een rechte houding aan te nemen of door bijvoorbeeld met je handen in de zij te gaan staan. Dit straalt meer zelfvertrouwen uit en je komt hierdoor heel anders in contact met mensen. Je maakt meer oogcontact en dat maakt het contact ook veel makkelijker dan dat je naar beneden staart. Dit gedeelte vertelde Astrid op een heel pakkende en ongedwongen manier, waardoor je aandacht gericht bleef en de stof ook binnenkwam.

Een ervaringsdeskundige stagiaire van Ixta Noa, had een aantal persoonlijke sessies bij Astrid gedaan. Ze gaf tijdens een presentatie aan de bezoekers een korte sfeerimpressie hiervan. Dat was mooi en leuk om te zien en ook hoe aan het aanleren van lichaamstaal een positief effect kan hebben.

Na een korte pauze gaf Astrid een aantal voorbeelden van lichaamstaal in de praktijk. Met een aantal bezoekers werden hiermee een paar sprekende oefeningen gedaan. Hierdoor konden de mensen zelf ervaren wat de samenwerking is tussen lichaamstaal en emotie.
Aansluitend was er ruimte voor het stellen van vragen.

Het was een geslaagde thema-avond met een goede opkomst, veel interactie en een gemoedelijke en informele sfeer. We bedanken Astrid voor haar positieve en kundige bijdrage aan deze avond.

De volgende thema-avond bij Ixta Noa staat gepland op dinsdag 26 juni a.s. Samen met de stichting Zebra organiseren wij een thema-avond met als onderwerp Zelfbeschadiging.

 

Reacties