Verslag thema-avond over ADHD/ADD in Zutphen

Op dinsdagavond 31 oktober 2017 was het weer zover. De maandelijkse thema-avond bij Ixta Noa!! Deze keer ging de thema-avond over het thema ADHD/ADD.

Vanaf 18.30 uur konden de bezoekers binnenlopen bij Ixta Noa en het werd gelijk al erg druk, de bezoekers bleven maar doorstromen, zodat de ruimte bij van Ixta Noa al snel gevuld was. Met als gevolg dat er stoelen tekort kwamen en er snel stoelen erbij geregeld moesten worden. Dus een zeer enthousiaste opkomst!!!!

Onze gastspreker psychiater Sevket was wat verlaat door file, waardoor de thema-avond wat later begon dan 19.00 uur, maar dat was geen probleem. Door de drukte ging de tijd snel. De psychiater heeft zelf ervaring met ADD. Aan de hand van een powerpoint presentatie, vertelde hij o.a. de werking van de hersenen bij ADHD/ADD, het ontstaan ervan, de symptomen, medicatie en behandeling en hoe add bij hem zelf werkt. Dit was mede door het beeldmateriaal van de presentatie, zeer pakkend en ook verhelderend. Doordat het onderwerp en de vertelwijze zo boeiend was, ontstond er een goede interactie tussen de psychiater en de bezoekers. Er werden enorm veel vragen gesteld. Mede door tijdsgebrek kon helaas niet alle vragen beantwoordt worden.

Na een korte pauze, vertelde een ervaringsdeskundige van Ixta Noa met ADHD zijn ervaringsverhaal. Dit was ook zeer pakkend en boeiend en werd het heel duidelijk hoe het leven met ADHD in de praktijk werkt en sloot dit ook heel goed aan op de presentatie van de psychiater. Dit maakte het beeld compleet en pakkend. Ook het ervaringsverhaal gaf veel interactie.

De tijd vloog voorbij. De avond was veel te kort om op alle vragen in te gaan. Maar aan de andere kant, geeft het wel heel goed weer, hoe dit thema leeft in de maatschappij en dat er veel belangstelling en vraag naar is. Aan de samenstelling van de bezoekers was ook duidelijk zichtbaar, dat het thema leeft zowel bij jong en oud.

Kortom het was een zeer geslaagde, boeiende, pakkende en interactie thema-avond met een zeer grote opkomst van bezoekers.

Volgende thema-avond

De volgende thema-avond staat gepland op de gebruikelijke laatste dinsdagavond van november 2017. En het thema zal dan gaan over Mindfullness.

Wees allen welkom!!!!

 

Reacties