Verslag thema-avond Trauma & herstel

Dinsdagavond 24 april 2018 vond de maandelijkse thema-avond van Ixta Noa in Zutphen plaats.

De avond met als thema ‘Trauma & herstel’ werd geopend door Wilma de Vries, medewerkster en ervaringsdeskundige bij Ixta Noa. Wilma had een mooie PowerPointpresentatie gemaakt. Aan de hand van deze presentatie legde Wilma uit wat een trauma is en dan met nadruk op het herstel van een trauma. De verschillende behandelmogelijkheden kwamen daarbij ook aan bod. Marjon ervaringsdeskundige vrijwilliger bij Ixta Noa, vertelde haar trauma-ervaringsverhaal en het herstelproces hierin.

Het ervaringsverhaal sloot mooi aan op de presentatie van Wilma. De bezoekers reageerden hierop met diverse vragen, waardoor een interactief geheel ontstond.

Na een korte pauze gingen we met elkaar in gesprek over het onderwerp ‘trauma & herstel’, door middel van vragen die Alies, ervaringsdeskundige vrijwilliger van Ixta Noa, stelde. Hierdoor ontstond er een mooi gesprek onderling en werden er ervaringen gedeeld.

Het was een geslaagde avond, mede door de zeer prettige en gemoedelijke sfeer.

Iedereen is uiteraard altijd van harte welkom in het praktijkhuis Zutphen, om op een later moment alsnog op dit onderwerp terug te komen. Hierbij is het mede mogelijk om persoonlijk in gesprek te gaan met een ervaringsdeskundige.

De volgende thema- avond staat gepland op 29 mei aanstaande. De avond heeft dan als thema: De Kracht van het Non-verbale.

 

 

Reacties