Verslag thema-ochtend Werk in Zutphen

Maandagmorgen 26 juni, was het weer zover!!!  De maandelijkse thema-ochtend bij Ixta Noa in Zutphen. Deze keer ging de thema-ochtend over het thema: terugkeer naar werk i.s.m. TWOMORROW! Veel van onze deelnemers (h)erkennen dat dit thema belangrijk is. Op zoek naar een betaalde baan of vrijwilligerswerk. Iets dat hen een zinvolle invulling van de dag geeft. Tijdens of na een behandeling. Vanuit een uitkeringspositie of reeds betaalde baan. De stap zetten. Hoe doe je dat? Daar ging deze ochtend over.

In tegenstelling tot voorafgaande maanden, was de thema bijeenkomst op de maandagmorgen i.p.v. de gebruikelijke laatste dinsdagavond van de maand. Dit i.v.m. de samenwerking met Twomorrow, dé partij die zich inzet voor een duurzame terugkeer in de samenleving.

Tegen een uur of half 11, s, morgens kwam de eerste bezoeker binnendruppelen in de gezellige knusse huiskamer van het praktijkhuis in Zutphen. De koffie en thee stonden klaar. Helaas was de opkomst deze keer laag, maar de impact van de ochtend niet minder.

“Door mijn traject bij Twomorrow krijg ik meer inzicht in mijn eigen kwaliteiten en talenten. Ik heb de ruimte om binnen 18 maanden te ontdekken welk (vrijwilligers)werk bij me past en me hierin te ontwikkelen. Doordat ik me gewaardeerd voel en de druk niet te hoog ligt, durf ik dit te doen.”

De ochtend begon met een ervaringsverhaal van een vrijwilliger van Ixta Noa. Ze gaf een mooi en boeiend betoog over haar ervaring met het vinden naar werk onder begeleiding van Twomorrow. En hoe de samenwerking tussen haar en Twomorrow tot stand was gekomen. De enige externe bezoeker en wij als organisatie luisterden aandachtig en er werden veel vragen gesteld. Hierdoor ontstond er een goede interactie onderling.

Na een interessante presentatie van twee medewerkers van Twomorrow volgde een uitsmijter: de deelnemers werden aan het werk gezet en mochten een persoonlijke Elevator Pitch schrijven. Bedoeld om sprankelend binnen te komen bij een (potentiële) werkgever, in een gesprek. Spannend en Leuk!

Ondanks de matige opkomst was het een zeer geslaagde en informatieve ochtend en is dit het begin van een vruchtbare samenwerking tussen Ixta Noa en Twomorrow. Wekelijks volgt er een inloopspreekuur dat is bedoeld voor mensen die zitten met vragen rondom de terugkeer naar (betaald) werk. Vanuit een (betaalde) baan of uitkeringspositie. Twomorrow is bij uitstek de partij die hierin kan informeren. Meer weten? Neem dan gerust contact op.

De volgende thema-avond staat gepland op de gebruikelijke laatste dinsdagavond van de maand en wel op 25 juli 2017.

Reacties