Vrijwilliger worden bij Ixta Noa, ben ik klaar voor?

Je hebt ervaring met psychische problematiek en je hebt je problematiek inmiddels overwonnen, er op een gezonde manier mee om leren gaan, of je problematiek geeft geen hinder meer in je dagelijks leven. Je wil graag jouw ervaring inzetten om anderen te ondersteunen in hun herstelproces… Maar je twijfelt, ben je er wel klaar voor?

Veel mensen twijfelen of ze er klaar voor zijn om vrijwilligerswerk te doen bij Ixta Noa. Het is herkenbaar voor veel vrijwilligers die nu binnen Ixta Noa werken. We geven je de tijd, de kans en de ruimte om te ontdekken of je er klaar voor bent.

Wanneer je jezelf aanmeld als vrijwilliger, volgt er een kennismakingsgesprek. Je oriënteert je dan samen met de medewerker of je klaar bent om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Wanneer dit zo is, loop je een aantal keer mee in het Praktijkhuis op de dichtstbijzijnde locatie. Je bekijkt dan of het werken bij Ixta Noa, vanuit je eigen ervaring, bij je past. Wanneer je de meeloopprocedure hebt afgerond, volg je een basistraining en een specialisatietraining. In deze trainingen leer je nog gerichter om je ervaring in te zetten en om te gaan met specifieke situaties.

Als je écht als vrijwilliger aan de slag gaat, na het afronden van de training, wordt je frequent begeleid. Zo blijft er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Wil je graag meer informatie over de vacatures bij jou in de buurt? Neem dan gerust een kijkje op onze vacature-pagina. Of neem contact op met de medewerkers van onze Praktijkhuizen. Je kunt je ook direct aanmelden via het aanmeldformulier.

Reacties