Wat niemand je vertelt over extreem gewichtsverlies!

De Amerikaanse Shannon Britton uit Florida woog bijna 220 kilogram toen ze op 27-jarige leeftijd besloot een maagverkleining te ondergaan. Met het vooruitzicht op een nieuw lichaam, nieuwe kleren en meer zelfvertrouwen, verloor de jonge vrouw intussen bijna 120 kilo. Gaandeweg leerde ze echter ook dat een slanker lichaam niet garant staat voor een leven zonder zorgen en dat de operatie ondergaan niet meteen zonder problemen was. Op de website van nieuwszender CNN deed ze haar verhaal.

Drie jaar geleden, had Shannon Britton afspraken met chirurgen, voedingsdeskundigen, trainers en psychologen. Ze volgde lessen over voeding en het plannen van maaltijden, over sporten en over hoe haar lichaam zou veranderen. Ze leerde over plastische chirurgie en hoe veel mensen die extreem veel gewicht verliezen een buikwandcorrectie ondergaan voor de overtollige huid. “Ik was volledig voorbereid, dacht ik”, aldus Britton tegenover CNN.

“Soms haat ik mijn lichaam”
Op 23 november 2011 ging ze onder het mes, maar waar ze echter geen rekening mee had gehouden, is hoe dit haar emotioneel zou raken. “Ik dacht dat ik een nieuw soort zelfvertrouwen zou krijgen, dat ik tevreden zou zijn over mijn lichaam en dat mensen me gemakkelijker zouden aanvaarden omdat ik niet meer zwaarlijvig en ongezond was.”
Lees verder…

 

 

Reacties