Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Ook Ixta Noa laat deze week niet zomaar voorbij gaan en daarom organiseren wij op diverse locaties activiteiten in het kader van de eenzaamheid. Wij hebben hieronder een aantal activiteiten over eenzaamheid (die je niet mag missen) op een rijtje gezet…

HET PRAKTIJKHUIS HARDERWIJK

Week van de Ontmoeting
30 september tot 7 oktober is het Week van de Eenzaamheid, echter willen wij daar graag Week van de Ontmoeting van maken en nodigen graag belangstellenden uit om elkaar te ontmoeten in Het Praktijkhuis

Thema-avonden oktober: Eenzaamheid 
Omdat eenzaamheid juist zo’n enorm belangrijk maar ook pijnlijk onderwerp is of kan zijn hebben we besloten om de hele maand oktober uit te roepen als themamaand over eenzaamheid. Ook de thema-avonden zullen over eenzaamheid gaan. Deze avonden worden door ervaringsdeskundigen gefaciliteerd in Het Praktijkhuis en in samenwerking met GGZ Centraal.

Datum: 04 oktober en 18 oktober 2021
Starttijd: 19.00 uur
Eindtijd: 20.30 uur

Lees verder voor meer informatie en aanmelden


WEEK VAN DE ONTMOETING WESTERKWARTIER

Kom erbij in het Westerkwartier! In de Week van de ontmoeting van 30 september tot en met 7 oktober gaat het om ontmoeten en verbinden. Corona heeft er natuurlijk voor gezorgd dat mensen elkaar steeds minder kunnen ontmoeten. Daardoor kunnen sommige mensen zich extra eenzaam voelen. Kom dus vooral en nodig iemand uit die wel een leuke activiteit kan gebruiken. Met bijna dertig activiteiten is er in deze week voor ieder wat wils.

Deze week is tot stand gekomen in samenwerking met Ixta Noa Westerkwartier, Humanitas Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans en Platform Kerken van Westerkwartier.

Maandag 4 oktober (Praktijkhuis Zuidhorn)

11.00 uur: Yoga voor Beginners in Zuidhorn
Ixta Noa biedt een gratis les yoga voor beginners aan! Er zijn maximaal 8 plekken. Iedereen is welkom! Trek kleding aan waarin je makkelijk kunt bewegen en je comfortabel voelt.

Locatie: Klein Hanckema – Kerkstraat 14, Zuidhorn
Aanmelden via mail: westerkwartier@ixtanoa.nl of telefoon/WhatsApp: 06 – 21 87 03 20

Houd ook onze Facebookpagina in de gaten.

Dinsdag 5 oktober (Praktijkhuis Tolbert)

13.30 uur: Ervaringsverhaal en tafelgesprek eenzaamheid in Tolbert
Een ervaringsdeskundige van Ixta Noa vertelt haar ervaringsverhaal over eenzaamheid. Aansluitend willen we graag met elkaar een tafelgesprek houden over dit onderwerp. Wees welkom.

Locatie: Cazemier boerderij – Hoofdstraat 27, Tolbert
Aanmelden via: westerkwartier@ixtanoa.nl of telefoon/WhatsApp: 06 – 21870320

Houd ook onze Facebookpagina in de gaten.

Woensdag 6 oktober (Praktijkhuis Zuidhorn)

13.30 uur: Ervaringsverhaal en tafelgesprek eenzaamheid in Zuidhorn
Een ervaringsdeskundige van Ixta Noa vertelt haar ervaringsverhaal m.b.t. eenzaamheid. Aansluitend willen we graag met elkaar een tafelgesprek houden over dit onderwerp. Wees welkom.

Locatie: Klein Hanckema – Kerkstraat 14, Zuidhorn
Aanmelden via: westerkwartier@ixtanoa.nl of telefoon/WhatsApp: 06 – 21 87 03 20

Houd ook onze Facebookpagina in de gaten.


IXTA IN VERBINDING – PRAKTIJKHUIS ZUTPHEN

PROGRAMMA bij IXTA NOA

Zondag 3 oktober (zie ook de flyer van de gemeente Zutphen)

13.00 – 16.00 uur: Open Huis, Stap in Stap uit Bus.
Met elkaar in gesprek, op weg naar verbinding door middel van ‘Ixta open’.
Informatie over Ixta Noa, wie we zijn en wat we bieden.
13.00 – 13.30 uur Livemuziek met “Tias en Adriaan

Maandag 4 oktober

10.30 – 11.30 uur: Tafelgesprek over eenzaamheid en verbinding door ervaringsdeskundigen.
Wat betekent verbinding voor mij? Hoe heeft verbinding invloed op mijn herstel en mijn psychische gezondheid? Deze vragen kunnen onder andere aan bod komen. Voel je vrij om aan tafel aan te schuiven.

Dinsdag 5 oktober

14.00 – 14.45 uur: Samen wandelen, vertrek vanuit het Praktijkhuis.
Tijdens het wandelen ga je op zoek naar beelden, landschappen, plaatjes etc. die voor jou iets zeggen over eenzaamheid en verbinding. Deze mag je vastleggen op de foto om er tijdens of na het wandelen met elkaar over in gesprek te gaan. Het wandelen op dinsdag middag is een wekelijks terugkerende activiteit.

Woensdag 6 oktober

10.00 – 12.00 uur: Creatieve activiteit met als thema eenzaamheid en verbinding.
Iedere woensdag ochtend kun je bij Ixta Noa terecht om creatief aan de slag te gaan. Daarnaast worden er regelmatig nog andere creatieve workshops gegeven, houd daarvoor de facebook pagina of de flyers in het praktijkhuis in de gaten.

Download het PDF-bestand van het programma.


 

 

Reacties