Een omgeving creëren om elkaar te inspireren

Bij Ixta Noa werken mensen die de onbalans bij anderen herkennen en erkennen omdat ze daar zelf ook last van hebben gehad. Wij weten hoe het is te worstelen in het leven. Ixta Noa gelooft dat het inzetten van ervaringsdeskundigheid een krachtige methodiek is. Vanuit onze ervaring helpen wij mensen hun balans terug te vinden. 

Vanuit onze ervaringsdeskundigheid helpen wij mensen met een (dreigende) psychische onbalans, zodat zij zelf hun balans (terug) vinden. Wij geloven in een betere wereld als mensen elkaar inspireren door het delen van hun ervaringen. Zodat ieder mens kan zijn wie hij of zij is. Zonder angst voor wie ze zijn. Iedereen ervaart wel eens een onbalans in zijn of haar leven. We zijn op die momenten op zoek naar onze eigen identiteit. We zijn de regie op ons leven kwijt en willen weer houvast. We willen ons leven terug. Veel mensen slagen erin die balans zelf terug te vinden. Wanneer dit niet lukt, geloven wij dat de ervaring van anderen kan inspireren tot eigen verandering.

Missie

Bij Ixta Noa werken mensen die de onbalans bij anderen herkennen en erkennen, omdat ze daar zelf ook last van hebben gehad. Vanuit onze ervaring helpen wij mensen hun balans terug te vinden. Ixta Noa is overtuigd van de waarde van ‘halen, brengen en doorgeven’. We willen daarom ook anderen leren hoe zij er kunnen zijn voor de ander. Ixta Noa wil zich de komende jaren nog sterker positioneren als een facilitator met ervaringsdeskundigheid als kwaliteit en expertise om anderen te inspireren tot verandering. We willen daarmee een bijdrage leveren aan gezondheid en herstel bij mensen. Ixta Noa richt zich hierbij op de drie gebieden van herstel: functioneel-, sociaal/maatschappelijk- en persoonlijk herstel. De kracht van Ixta Noa, met de inzet van ervaringsdeskundigheid, zit hierbij met name in het persoonlijk herstel. 

Visie

Ervaring inzetten en daarmee anderen inspireren tot verandering, zodat zij zelf hun balans (terug) vinden. 

Kwaliteit

Kwaliteit is voor ons een vanzelfsprekendheid. Wij verdiepen ons in de wensen en verwachtingen van de belanghebbenden van onze organisatie. Wij streven ernaar optimaal te voldoen aan deze verwachtingen binnen de kaders van onze professionele inzichten. 

Lees verder →

ANBI status

Iedere Ixta Noa vestiging werkt vanuit een decentrale en flexibele structuur. De vestiging speelt in op de regionale en gemeentelijke omstandigheden. Dat kleurt het karakter van onze dienstverlening. De vestigingen worden ondersteund door een kleine kernorganisatie.   

lees verder

Ambassadeurs

Ixta Noa werkt samen met verschillende instellingen, gemeenten en scholen. In de regio Zutphen wordt bijvoorbeeld al nauw samengewerkt met Amarum. In de regio Groningen en Leeuwarden hebben we intensieve contacten met GGZ Friesland afdeling Eetstoornissen.

Lees verder →

Reglementen

Als je zorg krijgt van Ixta Noa dan zijn de algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. In de algemene leveringsvoorwaarden staat niet welke zorg je nodig hebt, maar wel waar Ixta Noa en ook jij je als cliënt of bezoeker je aan moeten houden. 

Lees verder →

Vacatures en stageplaatsen

Een organisatie met geïnspireerde en ervaringsdeskundige medewerkers en vrijwilligers en oog voor jouw talent. Daar gaan wij voor! Je krijgt bij ons alle ruimte je kwaliteiten te ontwikkelen. Het is belangrijk dat je ervaringsdeskundige bent op het gebied van een psychische kwetsbaarheid en dat je nu niet meer veel gehinderd wordt door deze kwetsbaarheid. Bekijk wat wij jou kunnen bieden op het gebied van vacatures, vrijwilligerswerk, opleidingen en stages

Steun ons met een gift

Wil jij ons ondersteunen bij het creëren van een omgeving waarin mensen in staat zijn om elkaar te inspireren tot eigen verandering door het delen van hun ervaringen? En wil jij een bijdrage leveren aan een omgeving waarin ieder mens kan zijn wie hij of zij is? Dan kun jij ons helpen! Ixta Noa staat al 15 jaar mensen met een psychische kwetsbaarheid bij tijdens hun herstelproces. Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers én medewerkers weten als geen ander hoe je de weg naar herstel moet maken.

Lees verder →