Je kunt in onze Praktijkhuizen of inloopvoorzieningen terecht als je last ondervindt van een psychische en/of sociaal-emotionele kwetsbaarheid of als je iemand in je omgeving hebt die hiermee worstelt.  Al onze vrijwilligers en medewerkers hebben zelf een psychisch ‘avontuur’ meegemaakt en zijn zo opgeleid dat ze jou vanuit hun eigen ervaring met kwetsbaarheid en herstel kunnen ondersteunen. Tijdens onze inloop ben je van harte welkom voor een kop koffie of thee en gaan we graag met elkaar in gesprek over alles wat je meemaakt op weg naar herstel.

In onze Praktijkhuizen of inloopvoorzieningen kun je elkaar ontmoeten en met allerhande situaties oefenen. Vind je het bijvoorbeeld lastig om een gesprek te starten, dan gaan we met jou kijken hoe jij hier stappen in kunt zetten. Wij creëren in onze Praktijkhuizen en inloopvoorzieningen met elkaar een huiselijke en veilige leerzame sfeer.

We organiseren diverse herstelondersteunende activiteiten, zoals themabijeenkomsten en lotgenoten-contactgroepen. Ook bieden we in de meeste van onze Praktijkhuizen lunch en/of avondeten aan, waar je aan kunt deelnemen wanneer dit passend is bij je doelen. Er is ook ruimte voor ontspanning. Verbinding ontstaat door activiteiten zoals een spelletjesmiddag, wandeling of creatieve activiteit. Naast inloop en ontmoeting is er in een deel van onze Praktijkhuizen ook een logeervoorziening (Respijt)  aanwezig.

Je kunt in onze Praktijkhuizen of inloopvoorzieningen altijd binnenlopen, alleen of samen met iemand. Mocht je het prettiger vinden om verwacht te worden, dan kun je van tevoren een afspraak maken. Onze ondersteuning is kosteloos en je hebt geen verwijzing of indicatie nodig. Kijk voor ons aanbod per regio op “waar zijn wij”.