Adresgegevens

Praktijkhuis Enschede
Molenstraat 30 en 36
7514 DK te Enschede
Mail: enschede@ixtanoa.nl
Tel: 053 – 230 74 46
Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens onze openingstijden, behalve tussen 12.30 en 13.00 uur.

Route

Wil je weten hoe je bij onze locatie kunt komen? Plan dan je route via deze link.
Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan deze link om je reis te plannen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 (inclusief lunch van 12.30 tot 13.00 uur) 

Lunchen

Het is mogelijk om doordeweeks (maandag t/m vrijdag) aan te schuiven voor de lunch. De lunch is van 12.30 tot 13.00 uur en je kunt je hiervoor 3x per week inschrijven via de lijst in het Praktijkhuis, via de mail:  enschede@ixtanoa.nl of telefonisch: 053 – 230 74 46. 

Kosten

Je kunt kosteloos gebruik maken van onze diensten.

Maak kennis met Ixta Noa

Kom je binnenkort voor het eerst in het Praktijkhuis in Enschede en wil je weten wat je je kunt verwachten? Met deze video stellen wij ons graag aan je voor.

De inloop

Tijdens onze openingstijden ben je van harte welkom voor de inloop in het Praktijkhuis. De koffie en thee staat klaar. De begeleiders zijn ervaringsdeskundig. Zij weten hierdoor wat het is om deelnemer te zijn. Heb je behoefte aan steun, een goed gesprek of gewoon er even mogen zijn? Voel je welkom!

Het is begrijpelijk als je het spannend vindt om de eerste stap naar het Praktijkhuis te zetten. Het kan helpen om eerst te mailen of te bellen en een afspraak te maken. Je kunt ook samen met een begeleider of een naaste de eerste stap zetten.

Activiteiten

Elke vrijdagmiddag kun je van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan onze creatieve activiteiten. Meer informatie en het creatieve programma kun je vinden in onze agenda.

Groepen

Respijthuis

Naast ons Praktijkhuis in Enschede vind je ons Respijthuis. Op de 1e en 2e verdieping hebben we in totaal 5 kamers waar je kunt verblijven. Dit kan zijn omdat je een pauze nodig hebt van je omgeving om even bij te komen of omdat je merkt dat je aan het afglijden bent en structuur en contact zoekt. Het Respijthuis kan op vele manieren ingezet worden, zowel voor wanneer jij zelf worstelt of wanneer je een naaste bent van iemand waar het niet goed mee gaat.

Na je aanmelding plannen we een kennismakingsgesprek met je in en kijken we samen naar wat je wilt behalen en of het Respijt passend is. Wanneer je komt logeren stellen we samen een begeleidingsplan op met doelen die we tijdens en na je verblijf evalueren. Tijdens je verblijf maak je gebruik van de inloop en activiteiten in het Praktijkhuis. Aanmelden kan door het aanmeldformulier hier op de website in te vullen of neem rechtstreeks contact met ons op via enschede@ixtanoa.nl of via 053 – 230 74 46.

Rondleiding Respijthuis

Kom je binnenkort voor het eerst in het Respijthuis in Enschede en wil je weten wat je je kunt verwachten? Met deze video geven wij je graag een rondleiding.

Locatie Hengelo

Ixta Noa heeft in Hengelo een samenwerking met Kom Drienen en Wijkracht. Wij zijn actief binnen Wijkracht Hengelo en de Wijkracht Academie. Binnen de 3 wijkteams vindt je ervaringsdeskundigen van Ixta Noa. We gaan mee op huisbezoek en dragen ons steentje bij als het gaat om casuïstiek. Ook nemen we deel aan Kennisteams en helpen we bij het organiseren van bijeenkomsten die de samenwerking tussen organisaties in Hengelo bevorderen. Wij zijn te vinden op steeds meer inloopplekken in de wijken zelf zoals Bij Mozart.

Bij Mozart

Samen activiteiten ondernemen of gewoon even een kop koffie drinken en een gesprek voeren: Bij Mozart kan dit op een ongedwongen manier. Deze nieuwe ontmoetingsplek aan de Mozartlaan 161 in de wijk Klein Driene is een initiatief van Ixta Noa, Mediant en Wijkracht. Iedereen kan en mag Bij Mozart binnenlopen. Ixta Noa is elke donderdagochtend aanwezig voor de inloop en ook op donderdag voor ons werk als wijkfunctionaris GGZ.

De drie professionele organisaties met kennis en ervaring op het gebied van (psychisch) welzijn zien dat zeker in deze tijd mensen behoefte hebben aan ontmoeting: “Onder de mensen zijn, tegen iemand aanpraten of even samen een potje kaarten; het kan nét dat steuntje in de rug zijn voor mensen”, aldus Moira Aloserij.
Lees hier het artikel verder…

Sfeerimpressie ons Praktijkhuis en Respijthuis

Wie kun je tegenkomen in ons Praktijkhuis?

Onze medewerkers
Herstel van onze deelnemers staat voor ons voorop. Wij zijn er als ze ondersteuning nodig hebben om hun doelen te verwezenlijken. Kijk voor een overzicht van onze medewerkers op de pagina Ons Team.

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zocht of blijf je achter met vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!