Adresgegevens

Het Praktijkhuis
Willemskade 23
8911 AX Leeuwarden
Email: leeuwarden@ixtanoa.nl
Tel: 058 – 213 39 97

Telefonisch zijn wij bereikbaar tijdens onze openingsdagen- en uren, behalve van 12.30 tot 13.30 uur. Dan lunchen we namelijk samen en nemen de telefoon niet op en is de inloop dicht.

Route

Wil je weten hoe je bij onze locatie kunt komen? Plan dan je route via google maps. Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan deze link om je reis te plannen.

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag: van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
 • Zaterdag: van 11.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Aangepaste openingstijden: Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 6 juni (2e Pinksterdag) zijn wij van 11.00 tot 16.00 uur geopend.

Aanmelden

Aanmelden voor de inloop is vanwege de corona-maatregelen helaas nog steeds nodig. Je kunt je aanmelden voor de ochtend en/of de middag. Aanmelden kan via de mail, telefonisch: 058 – 213 39 97 of bij één van de vrijwilligers in het Praktijkhuis. Je mag natuurlijk altijd op de bonnefooi langskomen. Dan is er wel de kans er dat de inloop op dat moment vol is.

Lunchen

Iedere dag lunchen we van 12.30 tot 13.30 uur. Als je mee wilt lunchen dien je je vooraf aan te melden en op de ochtend zelf vóór 10.00 uur. Aanmelden kan door je naam op onze eetlijst te zetten wanneer je in het Praktijkhuis bent, via één van de vrijwilligers, telefonisch of via de  mail. Lunchen is een belangrijk rustpunt in de dag en daarom wordt tijdens de lunch geen telefoon opgenomen en is de inloop gesloten. Vanwege corona-maatregelen is er ruimte voor een max aantal deelnemers. 

Kosten

Al onze diensten zijn kosteloos!

Stageplaatsen

Voor het komende schooljaar (2022-2023) zijn er geen stageplaatsen beschikbaar.

De inloop

Tijdens onze openingstijden ben je van harte welkom voor de inloop in het Praktijkhuis. De koffie en thee staat klaar. De begeleiders zijn ervaringsdeskundig. Zij weten hierdoor wat het is om deelnemer te zijn. Heb je behoefte aan steun, een goed gesprek of gewoon er even mogen zijn? Voel je welkom! Vind je het allemaal nog een beetje spannend om de eerste stap naar het Praktijkhuis te zetten? Het kan helpen om eerst te mailen of te bellen en een afspraak te maken. Je kunt ook samen met een begeleider de eerste stap zetten

Activiteiten

In het Praktijkhuis bieden wij normaal gesproken verschillende activiteiten aan. Denk hierbij aan creatieve workshops, samen wandelen, themabijeenkomsten etc. Door corona staan de meeste activiteiten momenteel jammer genoeg on hold, behalve de wandelingen. Zodra er weer (meer) activiteiten plaatsvinden kun je deze vinden in de agenda. Houd ook onze Facebookpagina en Instagram in de gaten.

Groepen

In ons Praktijkhuis bieden wij de volgende groepen aan:

Verslaving

 • Lotgenotengroep Narcotics Anonymous (externe groep)
 • Lotgenoten Verslavingsgroep (Ixta Noa groep
 • Lotgenotengroep Stichting AGOG (externe groep)
 • Lotgenotengroep Al Anon (externe groep)

Angsten en stemming

 • Depressie Vereniging (externe groep)
 • Lotgenotengroep voor mensen met suïcidale gedachten (Ixta Noa groep) 
 • Lotgenotengroep Angst, Dwang & Fobie Stichting (externe groep)

Eetstoornissen

 • Nazorggroep Eetstoornissen (Ixta Noa groep – staat momenteel on hold ivm te weinig vrijwilligers beschikbaar voor deze specifieke groep)

Studie

 • Studeren met een psychische kwetsbaarheid (Ixta Noa groep)

Neem voor vragen of meer informatie over de groepen contact met ons op.

Een sfeerimpressie

Ons Team

Onze medewerkers
Herstel van onze deelnemers staat voor ons voorop. Wij zijn er als ze ondersteuning nodig hebben om hun doelen te verwezenlijken. Kijk voor een overzicht van onze medewerkers op de pagina Ons Team.

Heb je op deze pagina niet gevonden wat je zocht of blijf je achter met vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!