“Voor mij was dit een goede plek om weer even tot rust te komen…”

Het Respijt is een logeervoorziening waarvan je gebruik kan maken om op te laden of even op adem te komen voor de duur van enkele dagen tot maximaal twee weken. Doordat het Respijt gekoppeld is aan het Praktijkhuis is er een korte lijn voor ondersteuning. Tijdens je verblijf in het Respijt vragen we je om gebruik te maken van het aanbod in het praktijkhuis, waaronder de inloop en gesprekken met ervaringsdeskundigen. Daarnaast kun je gewoon naar afspraken buiten de deur, zoals (vrijwilligers)werk, school, of andere bezigheden. 

Het verblijf in het Respijt mag ook een toevoeging zijn op een lopend behandeltraject. Het is belangrijk dat je zelfredzaam bent om gebruik te kunnen maken van het Respijt. Je verblijft namelijk zelfstandig in het Respijt en buiten openingsuren van het Praktijkhuis verblijf je alleen of met andere respijtgasten in het pand. Het is noodzakelijk dat je een woonadres hebt, als je geen woonadres hebt is een verblijf in het Respijt helaas niet mogelijk.

Op het moment dat je gebruik wil maken van het Respijt zal er na je aanmelding een intakegesprek gepland worden. We vragen je om ook iemand vanuit je netwerk mee te nemen naar het intakegesprek. In dat gesprek worden jouw wensen en de mogelijkheden van Ixta Noa besproken en wordt bekeken of het Respijt een passende optie is. Als er wordt besloten om een verblijf te plannen worden gezamenlijk jouw doelen en de duur van het verblijf bepaald.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Respijt? Neem dan contact op met een medewerker van het Praktijkhuis bij jou in de buurt.