Het Respijt is een logeervoorziening waarvan je gebruik kan maken om op te laden of even op adem te komen voor de duur van enkele dagen tot maximaal twee weken. Doordat het Respijt gekoppeld is aan het Praktijkhuis is er een korte lijn voor ondersteuning. Tijdens je verblijf in het Respijt vragen we je om naast de afspraken buiten de deur, zoals (vrijwilligers)werk, school, of andere bezigheden., mee te draaien in het Praktijkhuis. Het verblijf in het Respijt mag ook een toevoeging zijn op een lopend behandeltraject. Enige mate van verantwoordelijkheid is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van het Respijt. Je verblijft zelfstandig in het Respijt en buiten openingsuren van het Praktijkhuis verblijf je alleen of met andere respijtgasten in het pand.

Op het moment dat je gebruik wil maken van het Respijt zal er na je aanmelding een intakegesprek gepland worden. Hierin worden jouw wensen en de mogelijkheden van Ixta Noa besproken en wordt bekeken of het Respijt een passende optie is. Als er wordt besloten om een verblijf te plannen worden gezamenlijk jouw doelen en de duur van het verblijf bepaald.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Respijt? Neem dan contact op met een medewerker van het Praktijkhuis bij jou in de buurt.