7 april 2024 - Door Ixta Noa

Op 4 april 2024, was het 1 jaar geleden dat het Respijt van Ixta Noa Enschede haar deuren opende. We zijn er voor mensen (18+ en zelfredzaam) die even niet meer thuis kunnen zijn of willen opladen in een andere omgeving. Ken je ons nog niet, of was je ons bestaan even vergeten, lees dan vooral verder

Wat is het?
Het Respijt is een logeervoorziening waarvan je kosteloos gebruik kan maken om op te laden of even op adem te komen voor de duur van enkele dagen tot maximaal twee weken. Tijdens je verblijf in het Respijt kun je gebruik maken van het aanbod in het Praktijkhuis, waaronder de inloop en gesprekken met ervaringsdeskundigen. Daarnaast kun je gewoon naar afspraken buiten de deur, zoals (vrijwilligers)werk, school, of andere bezigheden. 

Voor wie is het?
Gebruik maken van het Respijt is een preventieve aanpak om te voorkomen dat iemand overloopt. Dit kan de uitkomst zijn voor mensen die al bekend zijn met psychische problematiek maar onze doelgroep is veel breder. We willen in het bijzonder ook mantelzorgers en professionals uitnodigen die voelen dat hun emmer bijna gaat overlopen.

Wat is er nodig?
Het is belangrijk dat je zelfredzaam bent om gebruik te kunnen maken van het Respijt. Je verblijft namelijk zelfstandig in het Respijthuis en buiten openingsuren van het Praktijkhuis (09.00 tot 17.00 uur) verblijf je alleen of met andere respijtgasten in het pand. Het is noodzakelijk dat je een woonadres hebt, als je geen woonadres hebt is een verblijf in het Respijt helaas niet mogelijk. 

Wanneer je gebruik wil maken van het Respijt vul je het aanmeldformulier elders in op onze website. Na jouw aanmelding zal er contact met je worden opgenomen en zullen we een kennismakingsgesprek inplannen. In dat gesprek worden jouw wensen en de mogelijkheden van Ixta Noa besproken en wordt gezamenlijk besloten of het Respijt een passende optie is. Een indicatie of doorverwijzing is hiervoor niet nodig. Houdt er rekening mee dat het na je aanmelding gemiddeld 7 dagen duurt voordat je voor het eerst bij ons kunt verblijven.