3 december 2022 - Door Ixta Noa

Themabijeenkomst voor naasten van iemand met een eetstoornis 

Op woensdag 21 december van 19.30 tot 22.00 uur organiseert de stichting Kiem een themabijeenkomst voor naasten van iemand met een eetstoornis. Deze zal plaatsvinden in ons Opleidingscentrum aan de Molenstraat 36 in Enschede. Uiteraard kan een ieder wie ons kent en in deze themabijeenkomst geïnteresseerd is, zich ook aanmelden.

De feestdagen komen er weer aan. Voor de meeste mensen is dit de leukste periode van het jaar, maar hoe houd je het gezellig als je in je gezin of familie te maken hebt met iemand met een eetstoornis? Om je hierbij te helpen organiseert Stichting Kiem in samenwerking met Naasten in Zicht kosteloze themabijeenkomsten voor naasten van personen met een eetstoornis.

Tijdens de themabijeenkomst voor lotgenoten besteden we aandacht aan hoe je als naaste van iemand met een eetstoornis ervoor zorgt dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander, maar vooral niet bij jezelf. Op deze avond delen ervaringsdeskundige trainers hun verhaal en aan de hand van concrete opdrachten gaan we met elkaar in gesprek. We bespreken situaties waar je tegenaan kunt lopen tijdens de feestdagen en hoe je daarmee om zou willen gaan. Door het delen van ervaringen inspireren de deelnemers elkaar. Gezamenlijk komen we tot praktische tips en adviezen om zelf aan de slag te kunnen en met meer vertrouwen de feestdagen tegemoet te gaan.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden op de website van Stichting Kiem.