6 januari 2022 - Door Ixta Noa

9 jaar geleden ben ik bij Ixta Noa gekomen in Zutphen. Ik had toen een gesprek met een medewerker. Ik vond het heel spannend om er voor de eerste keer heen te gaan. Ik zat nog diep in mijn eetstoornis anorexia en kampte met een depressie. Ik voelde mij voor het eerst gezien door mensen die hetzelfde hadden doorgemaakt.

Ik ben overgegaan naar Enschede toen Ixta Noa in Enschede kwam. Ik kende gelukkig al 2 mensen van Ixta Noa, dus de overstap naar Enschede was veel minder spannend. Ik volg nu ongeveer 1,5 jaar de nazorggroep stemming, daarbij heb ik om te week een gesprek met mijn vaste begeleider bij Ixta Noa.

Ik ben wat later begonnen met 2 dagdelen werken bij Ixta Noa als ondersteunende vrijwilliger. Het geeft mij het gevoel dat ik nuttig ben en ik kan werken aan mijn herstel. Wat ik zo fijn vind bij Ixta Noa is, dat ik mag zijn wie ik ben, hoe ik mij ook voel, dat ik kan werken aan mezelf, mijn verhaal kan delen en kan oefenen met hetgeen dat ik in therapie heb geleerd. Er is altijd begrip, een luisterend oor en ik word gezien. Dit gevoel heb ik nooit gekregen van mijn ouders.

Ik volg op dit moment een zware therapie. Het helpt om van vrijwilligers advies te krijgen om alles even op een rijtje te zetten. Het is fijn dat er vrijwilligers zijn om tegen aan te praten, die met me meekijken naar wat ik nodig heb. Vrijwilligers bij Ixta Noa hebben ook doorgemaakt wat ik heb doorgemaakt. Het helpt mij om stappen te zetten naar een betere toekomst. Ik hoef mij niet te schamen en het is nooit gek wat ik zeg.

Mijn zelfvertrouwen is door de jaren heen gegroeid en ik heb met behulp van Ixta Noa en therapie van hulpverlening stappen vooruit gezet. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd. Ixta Noa heeft mij zo goed opgevangen, ik heb veel steun ervaren. Ik ben ze daar heel erg dankbaar voor. Ik ben er nog niet, maar met hulp van Ixta Noa en hulpverlening kom ik er ook!