21 augustus 2021 - Door Ixta Noa

We hadden het echt niet meer verwacht… Het eerste Appeltje werd vergeven (Zelfregiecentra van Vriendendiensten in Deventer), het tweede Appeltje ook (Expertise Center Education Care Saba), maar gelukkig, met de laatste Grote Appel werd Ixta Noa met haar unieke bijdrage door het Oranje Fonds in het zonnetje gezet.

Op Paleis Noordeinde reikte Koningin Máxima in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander de prijzen uit aan de winnaars, die zich inzetten voor psychisch kwetsbare mensen. Het thema was dit jaar Mentale Kracht. De prijzen gingen dan ook naar projecten waar ervaringsdeskundige vrijwilligers klaarstaan voor mensen met psychische problemen. Volgens de Koningin zijn de ervaringen en het inlevingsvermogen van ervaringsdeskundigen goud waard.

De erkenning voor ons als ervaringsdeskundigen en bovenal de vrijwillige inzet in de gehele organisatie vinden we echt een cadeautje. Het prijzengeld wordt gebruikt voor opleiding voor vrijwilligers en medewerkers, en zal dus uiteindelijk alle betrokkenen bij Ixta Noa ten goede komen.
De slingers hangen er en ook de taart is bezorgd!

Hieronder de video met een overzicht van de hoogte punten.