3 december 2022 - Door Ixta Noa

Lunchmoment voor mensen die moeite hebben met eten (zonder dat er perse sprake is van eetproblematiek).

Vanaf woensdag 7 december organiseren we wekelijks een lunchmoment voor mensen die moeite hebben met eten, zonder dat er sprake is van eetproblematiek of een eetstoornis.

Voor wie: 
Het lunchmoment is bedoeld voor mensen die vanuit een psychische kwetsbaarheid moeite hebben met eten en voor wie het daarom helpend is om gezamenlijk met anderen te eten. Hierbij kun je denken aan het ontbreken van eetlust door depressie of bijvoorbeeld het moeilijk kunnen eten vanwege eenzaamheid, angstklachten of stress. Om de lunch voor iedereen zo fijn mogelijk te laten verlopen hebben we een paar huisregels afgesproken. Deze worden voor je deelname met je doorgesproken om te kijken of de lunch past bij waar jij naar op zoek bent.

Wanneer:
Het lunchmoment vindt elke week plaats op de woensdagmiddag in ons Praktijkhuis aan het Schuitendiep 39 in Groningen.
Start Lunchmoment: 12.15 uur
Einde Lunchmoment: 13.00 uur

Aanmelden:
Als je nog geen deelnemer bent bij Ixta Noa: 
Meld je aan via de website, je kunt in het aanmeldformulier aangeven dat je graag deel wilt nemen aan het lunchmoment op de woensdag. Vervolgens word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Als je al wel deelnemer bent bij Ixta Noa:
Dan kun je aangeven bij degene die jou begeleid dat je graag deel wilt nemen aan het lunchmoment op de woensdag. Je begeleider neemt de huisegels met je door om te kijken of dit past bij wat je graag wilt en verwerkt je deelname aan de lunch vervolgens in je begeleidingsplan. Je kunt met je begeleider afspreken wanneer en hoe vaak je graag deel wilt nemen.

Heb je vragen? Dan kun je terecht bij Kim Houtman: kimhoutman@ixtanoa.nl of Marc: marc@ixtanoa.nl.

Zou je graag willen mee lunchen vanwege eetproblematiek? Dan kun je bij ons terecht op de dinsdag. Lees verder voor meer informatie.