25 april 2022 - Door Ixta Noa

Ixta Noa staat voor Ik sta nieuw, dit voelt voor mij als nieuwe schoenen waar je misschien eerst nog de blaren van krijgt maar na het inlopen je kilometers mee kunt maken. 

Ik ben nu 28 jaar en de eerste 27 jaar van mijn leven heb ik te maken gehad met psychische problematiek die mij overnamen. Dit komt allemaal voort uit een trauma van seksueel misbruik die ik als kind al moest meemaken. Ik heb daardoor strategieën bedacht om te kunnen overleven, dit deed ik onder andere door middel van het creëren van een eetstoornis. Als ik niet durfde te vertellen wat er gaande was dan kon ik het nog wel letterlijk laten zien dat ik ziek was. Mijn eetstoornis heeft mij geholpen om al die jaren te kunnen overleven, ik ben haar daarom ook dankbaar dat zij mij geholpen heeft. Nu komt zij af en toe nog steeds om de hoek kijken maar luister ik niet meer op een destructieve manier naar haar. Ze helpt mij om af en toe even bij mezelf na te gaan of ik mij goed genoeg voel om de dingen te doen die ik wil doen.

Wat voor mij erg belangrijk is geweest in mijn herstelproces is dat ik ook de littekens van mijn lijf en ziel ging accepteren en dat dat Leonie helemaal compleet maakt. Zonder deze littekens stond ik niet in deze heerlijk ingelopen schoenen waar ik nu op loop. 

Na mijn therapieën viel ik in een zwart gat, ik wilde weer aan het werk maar niet terug naar mijn oude werkveld. Ik ben om mij heen gaan kijken en ik kwam bij Ixta Noa terecht. Dit was allemaal nieuw voor mij maar ik wist dat het een plek zou gaan worden waar ik mijn kwetsbaarheden om kan zetten tot kwaliteiten. Ixta Noa is voor mij een plek geworden waar ik van mijn rugzak een schatkist kan maken.