27 februari 2023 - Door Ixta Noa

Wij, Ixta Noa Enschede en Wijkteams Enschede, gaan starten met de Supportgroep Seksueel misbruik. 

“Ik heb 21 jaar lang niet durven praten over mijn seksueel misbruik verleden omdat ik te angstig was. Ik was bang dat ik niet geloofd zou worden. Ook was ik al die jaren ervan overtuigd dat het mijn eigen schuld was. Nu wil ik andere mensen de kans bieden om hier open over te durven praten.” 

Vaak genoeg ligt er nog schaamte op het delen als het gaat over seksueel misbruik. Daarom hebben wij een plek gecreëerd waar jij je veilig genoeg mag voelen om te delen over jouw trauma. Het kan nog dagelijks voorkomen dat jij klachten ervaart die voortkomen vanuit het seksueel misbruik uit je verleden. In de bijeenkomsten van deze supportgroep krijg jij de ruimte om deze te delen en te bespreken met lotgenoten. 

Elke eerste donderdagmiddag van de maand organiseren wij een bijeenkomst waar we openlijk en zonder schaamte kunnen praten over seksueel misbruik. De focus zal liggen op het delen van problematiek waar je tegen aan loopt door de trauma’s die je hebt meegemaakt. Wij bieden een plek voor herkenning en erkenning als het gaat over seksueel misbruik. 

Ben jij in jouw kindertijd seksueel misbruikt en heb je de behoefte om hier met lotgenoten over te praten? Meld je dan aan via: enschede@ixtanoa.nl of bel naar het Praktijkhuis.

  • Data: 2 maart 2023, 6 april 2023 en 11 mei 2023 
  • Tijd: van 12.30 tot 14.00 uur 
  • Locatie: Ixta Noa, Molenstraat 36 (ons nieuwe pand)

Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen van de bijeenkomsten.