25 april 2024 - Door Ixta Noa

De zomervakantie komt er weer aan. De meeste mensen kijken hiernaar uit. Maar voor iemand met een eetstoornis kan de zomervakantie voor extra onrust zorgen. De dagelijkse routine verandert, er is minder controle, en eetmomenten zijn anders. Die stress kan de eetstoornis verergeren. Hoe ga je hier als naaste van iemand met een eetstoornis mee om? 

Themabijeenkomst voor naasten van iemand met een eetstoornis
In aanloop naar de zomervakantie organiseert Stichting Kiem themabijeenkomsten voor naasten van iemand met een eetstoornis. De bijeenkomsten vinden plaats verspreid door heel Nederland. Ben je niet in de gelegenheid naar een bijeenkomst toe te komen, dan kun je ook kiezen voor de online bijeenkomst op woensdag 3 juli.

We besteden aandacht aan hoe je als naaste van iemand met een eetstoornis ervoor kan zorgen dat jullie samen een fijne zomervakantie hebben. Ervaringsdeskundige trainers en vrijwilligers geven uitleg over hoe een eetstoornis werkt. Zij geven praktische tips en handvatten over hoe je hiermee om kunt gaan tijdens de vakantie. Zodat iedereen in jouw gezin een fijne zomervakantie kan hebben. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en zijn rond 21.30 uur afgelopen.

Voor meer informatie over locaties en aanmelden kun je terecht op de website van Kiem.