11 maart 2022 - Door Ixta Noa

Is deze training ook iets voor jou?

Training” Ixta in contact” is een verkenning van het eigen levensverhaal en hoe dat je gevormd heeft. Met de focus op anders kijken is anders doen. (H)erkenning van overtuigingen en patronen, van kwaliteiten en verlangens. En de invloed die het (nog) heeft op gevoelens van eenzaamheid en uit verbinding zijn.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Welkom en contact:
Hoe ben jij welkom geheten in je leven? Waar en wanneer voel jij je wel en wanneer niet welkom? Hoe herken je dat bij jezelf. Wat is dan je patroon? Hoe heeft dit je gevormd?

Wat zijn signalen van uit contact gaan, waar kan terugtrekken beginnen en leiden tot eenzaamheid? 

Hechting:
Onderzoeken van de impact van een (on)veilige hechting op je leven aan de hand van de hechtingstheorie. Bewust maken van mogelijkheden voor zelfregulatie. Werking van het brein en hoe je oude informatie en patronen kunt ‘overschrijven’. Het belang en effect van secure bases.

Intimiteit en verbinding:
Verbinding is een bewuste toenadering tot anderen. Een moedige keus om te oefenen in het veilig aangaan van echte ontmoetingen en kwetsbaarheid durven tonen. Openheid over wat er in je speelt geeft verbinding en ontspanning. Is verbonden met waardes: wat is echt belangrijk voor jou, waar wil je voor gaan in je leven.

Afscheid:
Vermijden van afscheid nemen leidt tot vastklampen aan iets wat er niet meer is. Rouwen en betekenis geven zijn essentieel voor groei en een nieuwe realiteit onder ogen te zien. Wat heeft de verbinding je gebracht en wat heeft er ontbroken. 

Rouwen:
Erkennen, herkennen, verkennen en integreren van gevoelens, gedachten, overtuigingen, etc. Welke beelden heb je ten aanzien van verleden, toekomst, belemmeringen en hulpbronnen. Doorvoelen van de fysieke en of emotionele pijn zodat die op kan lossen en er ruimte vrijkomt. Houd jezelf niet in gijzeling door vast te houden aan iets wat niet meer is. 

Betekenisgeving:
Wat heb je geleerd over jezelf? Welke patronen, overtuigingen en overlevingsmechanismen heb je ontwikkeld. Hoe hebben die je tot nu toe ook geholpen. Wat betekent dit voor de keuzes die je naar de toekomst wil maken. Welke nieuwe beweging wil jij maken?

Naar een nieuw welkom:
Kun je vanuit meer vertrouwen het leven toelaten en een nieuw contact aangaan met jezelf en met anderen?

Wil je graag meedoen? Stuur een mail naar zutphen@ixtanoa.nl en wij nemen contact met je op.

Houd ook onze Facebookpagina in de gaten!