Sinds dit jaar zijn er ervaringsdeskundigen gestart in de buurtteams van Lindenholt & Zuid. Deze ervaringsdeskundigen ondersteunen wijkbewoners, vaak bij de mensen thuis. Om zoveel mogelijk wijkbewoners te kunnen ondersteunen, zijn we ook op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger ondersteun je de wijkinwoner, dat kan eenmalig zijn maar het kan ook een wat langere periode beslaan. Heb jij een lichamelijke ziekte en/of psychische kwetsbaarheid (gehad) waarvan je in zoverre bent hersteld dat je andere mensen kunt ondersteunen in hun proces? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wie ben jij?
Jij hebt zelf ervaring met een psychische kwetsbaarheid en laat je niet (meer) door het minste of geringste uit het veld slaan. Je staat stevig in je schoenen (of wil dit leren) en je krijgt energie van werken met mensen, ook als zij even niet zo veel lol hebben in het leven. Je draait je hand niet om voor wat administratieve en huishoudelijke taken.

Wat ga je doen?
Je ondersteunt de wijkinwoner zoveel mogelijk in zijn/haar eigen omgeving. Je gaat (mee) op huisbezoek (met een van de leden van het buurtteam) of ondersteund wijkinwoners in groepsverband, bijvoorbeeld door een buurtinitiatie te ondersteunen of een wandelgroep te starten. Tot slot ben je een vraagbaak voor het buurtteam. Alles gaat in overleg met jou en er is veel ruimte voor je eigen ideeën! 

Wat kun je van ons verwachten?
Als vrijwilliger ben je de drijvende kracht. Je hebt met je kennis en ervaring grote toegevoegde waarde. Je krijgt vanuit Ixta Noa een opleiding zodat je goed voorbereid aan de slag gaat, en ook wanneer je aan de slag bent begeleiden we je goed. Je kunt jezelf binnen Ixta Noa voortdurend verder ontwikkelen. Eventueel kun je door het vrijwilligerswerk je afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen en kan het vrijwilligerswerk de eerste opstap zijn om de stap maken naar betaald werken, binnen of buiten Ixta Noa.

Enthousiast? De opleiding verloopt via Ixta Noa en als je eenmaal als vrijwilliger gaat starten, krijg je ook je vrijwilligerscontract vanuit Ixta Noa. Je kan jezelf aanmelden via Aanmelden bij Ixta Noa.