Voor de Nazorgroep Eten, Angst en Dwang in Nijmegen zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe groepsbegeleider.

Je begeleid de groep altijd samen met een medebegeleider. De groep bestaat uit deelnemers die stappen willen zetten om beter om te leren gaan met hun kwetsbaarheid, of om hun stabiliteit te behouden.

Om deze groep te begeleiden is het belangrijk dat je ervaringsdeskundig bent op het gebied van eetstoornissen, dat je veel inzicht hebt in de psychische onbalans die je hebt (gehad) en hier goed mee om kunt gaan. Naast je ervaringsdeskundigheid op het gebied van eetstoornissen is het wenselijk dat je ook ervaringsdeskundig bent op het gebied van angst en/of dwang.

Voor je een groep gaat begeleiden volg je de basistraining en de begeleiderstraining van Ixta Noa, daarin leer je hoe je je ervaringsdeskundigheid in kunt zetten tijdens het begeleiden van een groep.Voor je een groep gaat begeleiden volg je de basistraining en de begeleiderstraining van Ixta Noa, daarin leer je hoe je je ervaringsdeskundigheid in kunt zetten tijdens het begeleiden van een groep.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

  • Het leuk vindt om deelnemers te begeleiden in hun proces om beter om te kunnen gaan met hun eet- of angststoornis;
  • Inzicht heeft in de eigen (overwonnen) problematiek;
  • Af is van/goed om kan gaan met de beschreven kwetsbaarheden;
  • Bereid is om opleidingen en intervisies van Ixta Noa te volgen;
  • Uit de omgeving van Nijmegen komt of bereid is om te reizen naar het Praktijkhuis;
  • Wekelijks of tweewekelijks op dezelfde avond beschikbaar is;
  • Tijd heeft om kennismakingsgesprekken met nieuwe deelnemers te voeren;
  • Bereid is om de administratieve taken te doen die horen bij de functie. Bijvoorbeeld registreren van de bijeenkomsten en kennismakingsgesprekken.

De Nazorggroep is bedoeld voor mensen die al verder op weg zijn in hun herstel. De groep is gericht op het voorkomen van terugval, waardoor de thema’s die er tijdens de bijeenkomsten besproken worden wat breder zijn en vaak bepaald worden door de deelnemers. De groep vindt eens per twee weken plaats in een cyclus van 8 bijeenkomsten. Als begeleider voer je naast de bijeenkomsten ook kennismakingsgesprekken met nieuwe deelnemers en registreer je de bijeenkomsten.

Spreekt deze functie je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier of bij Nobi (gegevens hieronder).

Voor meer informatie over de groep of Ixta Noa kun je bellen met 06 – 25 39 05 79 of contact opnemen met Nobi via de mail: nobi@ixtanoa.nl.