Voor de Zelfhulpgroep Eetstoornissen in Nijmegen zijn we op zoek naar een nieuwe groepsbegeleider die begin volgend jaar de groep over wil nemen.

Je begeleid de groep altijd samen met een medebegeleider. De groep bestaat uit deelnemers die stappen willen zetten om beter om te leren gaan met hun kwetsbaarheid, of om hun stabiliteit te behouden.

Om deze groepen te begeleiden is het belangrijk dat je ervaringsdeskundig bent op het gebied van eetstoornissen, dat je veel inzicht hebt in de psychische onbalans die je hebt (gehad) en hier goed mee om kunt gaan. Voor je een groep gaat begeleiden volg je de basistraining en de begeleiderstraining van Ixta Noa, daarin leer je hoe je je ervaringsdeskundigheid in kunt zetten tijdens het begeleiden van een groep.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

  • Het leuk vindt om deelnemers te begeleiden in hun proces om beter om te kunnen gaan met hun eetstoornis;
  • Inzicht heeft in de eigen (overwonnen) problematiek;
  • Af is van/goed om kan gaan met de beschreven kwetsbaarheden;
  • Bereid is om opleidingen en intervisies van Ixta Noa te volgen;
  • Uit de omgeving van Nijmegen komt of bereid is om te reizen naar het Praktijkhuis;
  • Wekelijks of tweewekelijks op dezelfde avond beschikbaar is;
  • Tijd heeft om kennismakingsgesprekken met nieuwe deelnemers te voeren;
  • Bereid is om de administratieve taken te doen die horen bij de functie. Bijvoorbeeld registreren van de bijeenkomsten en kennismakingsgesprekken.

De Zelfhulpgroep eetstoornissen is voor mensen die aan het begin en midden van hun herstel staan. De groep is gericht op inzicht krijgen in het gedrag en de stoornis. De begeleiders bepalen de thema’s van de bijeenkomsten, schrijven begeleidingsplannen voor de deelnemers en schrijven rapportages over de bijeenkomsten die eens per week plaatsvinden in een cyclus van 8 weken. Daarnaast voer je kennismakingsgesprekken met nieuwe deelnemers en ben je per bijeenkomst wat tijd kwijt in de voorbereiding en nabespreking van de groep met je collega.

Spreekt deze functie je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier of bij Nobi (gegevens hieronder).

Voor meer informatie over de groep of Ixta Noa kun je bellen met 06 – 25 39 05 79 of contact opnemen met Nobi via de mail: nobi@ixtanoa.nl.