Voor het Praktijkhuis in Zutphen zijn we op zoek naar nieuwe inloopvrijwilligers voor de avonden en in het weekend. Als inloopvrijwilliger begeleid je vanuit je ervaringsdeskundigheid cliënten met psychische kwetsbaarheden die naar het praktijkhuis komen. De cliënten kunnen behoefte hebben aan een luisterend oor, een gesprek of gewoon een veilige plek om even zichzelf te zijn. Soms zal je individuele gesprekken hebben, maar nog vaker vinden de gesprekken gewoon aan tafel plaats. Je begeleidt de cliënten in stappen zetten, meer inzicht krijgen, enzovoorts. Hierbij krijg je natuurlijk begeleiding van Ixta Noa. Daarnaast begeleid je de inloop altijd samen met een andere vrijwilliger. Als inloopvrijwilliger heb je ook soms wat administratieve taken en huishoudelijke taken.

Het is belangrijk dat je ervaringsdeskundige bent op het gebied van een psychische kwetsbaarheid en dat je nu niet meer veel gehinderd wordt door deze kwetsbaarheid. Je gaat immers vanuit je ervaring anderen begeleiden en dan is inzicht en een goed voorbeeld kunnen geven heel belangrijk.

Voor je inloopvrijwilliger wordt, loop je eerst een periode mee in Het Praktijkhuis, minimaal 10 dagdelen. Dan volg je de basistraining van Ixta Noa om meer te leren over het inzetten van je ervaringsdeskundigheid. Daarna volg je de inlooptraining.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die:

  • Ervaringsdeskundig zijn op het gebied van een psychische kwetsbaarheid;
  • Niet meer veel gehinderd worden door de psychische kwetsbaarheid;
  • Op zaterdag beschikbaar zijn en/of in de avonduren;
  • Bereid zijn tot het volgen van intervisiebijeenkomsten en trainingen;
  • Het leuk vinden anderen te begeleiden in hun proces vanuit de eigen ervaring;
  • Bereid zijn om ook administratieve en huishoudelijke taken uit te voeren;
  • Het leuk vinden om samen te werken met andere vrijwilligers;
  • In de omgeving wonen van Zutphen.

Spreekt deze vacature je aan dan kun je je opgeven om vrijwilliger te worden via het aanmeldformulier. Wil je meer informatie over deze vacature, het Praktijkhuis of over Ixta Noa, neem dan contact met ons op via de mail: zutphen@ixtanoa.nl of telefonisch: 0575 – 57 18 96.