Vacature: Ervaringsdeskundige High & Intensive Care, Karakter Ede 

Ben je in behandeling geweest in de GGZ of is jouw behandeling in de afrondende fase? En wil je jouw ervaring inzetten om andere jongeren te ondersteunen? Voor de High & Intensive Care van Karakter Ede zoeken wij een ervaringsdeskundige die vanuit een vrijwilligersrol één of meer dagdelen per week in gesprek wil gaan met jongeren die kortdurend zijn opgenomen. 

Wie zijn wij?
Ixta Noa is een organisatie die werkt voor mensen met psychische problematiek vanuit ervaringsdeskundigheid. We werken samen met Karakter, een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Jongeren met ernstige psychiatrische problematiek (en een eventuele licht verstandelijke beperking) die ernstig ontregeld zijn en in een acute situatie verkeren, kunnen op de High & Intensive care van Karakter Ede terecht voor een korte opname. 

Wat kun jij betekenen?
Als ervaringsdeskundige ga je in gesprek met jongeren op de High & Intensive Care over datgene wat hen bezighoudt. Veel jongeren geven aan het prettig te vinden om te horen hoe iemand die in een soortgelijke situatie heeft gezeten, dit ervaren heeft. Het spreken van een ervaringsdeskundige kan een jongere daarnaast hoop geven in een situatie die soms uitzichtloos lijkt! 

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een jongvolwassene die:

  • ervaring heeft op het gebied van een psychische kwetsbaarheid of verslaving; 
  • in behandeling is geweest binnen de GGZ of in een afrondende fase zit; 
  • Voldoende afstand heeft van/goed om kan gaan met zijn/haar kwetsbaarheid; 
  • inzicht heeft in zijn/haar (overwonnen) problematiek en bewust is van zijn/haar valkuilen; 
  • het leuk vindt om anderen te begeleiden in hun herstelproces vanuit eigen ervaring; 
  • het leuk vindt om zelfstandig te werken, maar ook af te stemmen met behandelaren; 
  • bereid is om trainingen en intervisies van Ixta Noa te volgen. 

Hoe gaat het verder?
Wanneer je wilt werken als ervaringsdeskundige vanuit een vrijwilligersrol, nodigt Ixta Noa je uit voor een kennismakingsgesprek om je wensen en de mogelijkheden te bespreken. Wanneer er samen wordt besloten dat het werken als ervaringsdeskundige passend is, loop je een aantal dagdelen mee in de praktijk. Als het van beide kanten positief bevalt, volg je een training. Daarin leert je hoe je jouw ervaringen in kunt zetten om andere jongeren te ondersteunen en/of helpend. Uiteraard sta je er ook daarna niet alleen voor. 

We begeleiden je individueel, en organiseren intervisiebijeenkomsten, verdiepende trainingen en vrijwilligersdagen. Voor het werken als ervaringsdeskundige krijg je een passende vrijwilligersvergoeding en een reis-en onkostenvergoeding. 

Contact:
Interesse? Neem contact op met Judith Broekmans via judith@ixtanoa.nl.