Ixta Trainingen

Wanneer je de meeloopprocedure hebt afgerond volg je de basistraining en minimaal één specialisatietraining. Al onze trainingen zijn kosteloos.

Basistraining
De basistraining is een verplichte training waarin je de basis leert van het werken met je eigen ervaring. Je leert hoe je jouw eigen ervaringsverhaal kunt vertellen, maar ook hoe je vanuit jouw eigen ervaring kunt reageren op de verhalen van anderen. De training bestaat uit twee dagen.

Inlooptraining
De inlooptraining is bedoeld voor vrijwilligers die willen werken op de inloop binnen Ixta Noa.  In de inlooptraining krijg je praktische informatie over het begeleiden van de inloop.  Je gaat aan de slag met het oefenen van situaties die voorkomen in de alledaagse praktijk. De training bestaat uit één dag.

Begeleiderstraining
De begeleiderstraining is bedoeld voor vrijwilligers die een groep  willen begeleiden binnen Ixta Noa. In de begeleiderstraining krijg je praktische informatie over het begeleiden van groepen. Je gaat aan de slag met het oefenen van situaties die voorkomen in de alledaagse praktijk. De training bestaat uit één dag.

Gastsprekerstraining
De gastsprekerstraining is bedoeld voor vrijwilligers die gastlessen of voorlichting  willen geven vanuit Ixta Noa. In de gastsprekerstraining krijg je praktische informatie over het geven van gastlessen. Je gaat oefenen met het presenteren van je eigen ervaringsverhaal, en het geven van de presentaties. De training bestaat uit twee dagen.

Training deskundig
De training deskundig is bedoeld voor vrijwilligers die zich in willen zetten binnen Ixta in de GGZ . In de training deskundig krijg je praktische informatie over het werken vanuit eigen ervaring binnen GGZ instelling. Je gaat oefenen met situaties die je kunt tegenkomen als je aan de slag bent als ervaringsdeskundige. De training bestaat uit één dag.

Training online begeleiding
De training online begeleiding is bedoeld voor vrijwilligers die zich willen inzetten voor Ixta Online . In de training online begeleiding krijg je praktische informatie over Ixta Online. Je gaat oefenen met de inzet van jouw eigen ervaring online. De training wordt online gegeven en bestaat uit drie tot vijf opdrachten/oefenmails.

Train de Trainer
De Train de Trainer training is bedoeld voor ervaren vrijwilligers die minimaal één van de bovenstaande trainingen willen geven. In de Train de Trainer training krijg je praktische informatie over het geven van trainingen binnen Ixta Noa. Je gaat oefenen met situaties die zich voordoen in trainingen. De training bestaat uit één dag.

Deskundigheidsbevordering
Om je kennis en kunde op peil te houden bieden wij periodiek verdiepingstrainingen aan.

Contact
Ben je al vrijwilliger bij ons en wil je een training volgen? Neem dan contact op met de Praktijkhuismedewerker(s) op jouw locatie.