Betaald werk of het oppakken van een studie is niet vanzelfsprekend als je psychische problemen hebt (ervaren). Niet alleen het solliciteren of het schrijven van je cv kan al van alles oproepen. Ook de angst voor uitval of stigma kan belemmerend werken. Dan kan het juist heel fijn zijn om met lotgenoten ervaringen, tips en trucs uit te wisselen. 

Dat kan binnen de 7 bijeenkomsten van 2 uur die Ixta Noa samen met reïntegratiebureau Twomorrow hierover organiseert. In een kennismakingsgesprek wordt vooraf besproken welke stappen je zou willen zetten in de richting van Werk en Studie. Tijdens de bijeenkomsten wordt vervolgens stapsgewijs gewerkt aan de verschillende zaken die daarbij op je pad komen. 

Elke bijeenkomst heeft een thema, zoals het sollicitatiegesprek, de vacature of de studiekeuze. Er is dan aandacht voor deze vaste onderdelen op weg naar werk of studie. Maar er is ook alle ruimte om de beleving rond het zetten van deze stappen te belichten. Ook thema’s als angst voor het UWV of wel of geen openheid geven over je psychische achtergrond tijdens een sollicitatiegesprek komen hierin aan bod. De bijeenkomsten worden gefaciliteerd door een arbeidsdeskundige van Twomorrow en een ervaringsdeskundige van Ixta Noa.  

De Ixta voor Werk en Studie groep draait op diverse Ixta Noa locaties. Kijk hieronder voor een overzicht van de locaties waar de Werk & Studie groep binnenkort van start gaat. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de groep.

Ixta Noa Enschede

Bij Ixta Noa Enschede gaat op donderdag 22 februari 2024 de cursus Ixta Werk & Studie van start. De 7 bijeenkomsten vinden plaats op de donderdagen van 10.00 tot 12.00 uur. Wil je hierbij aansluiten, stuur dan uiterlijk voor 11 februari 2024 een mail naar: bwi@twomorrow.nl.
Lees hier voor meer informatie over de groep.

Ixta Noa Harderwijk

Bij Ixta Noa Harderwijk Groningen gaat op donderdag 7 maart 2024 de Werk & Studie oriëntatie groep van start. De 7 bijeenkomsten vinden plaats op de donderdagen van 13.00 tot 15.00 uur. Voorafgaand aan de groep vindt er donderdag 15 februari een Informatiebijeenkomst plaats. Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via bwi@twomorrow.nl o.v.v. Werk & Studie of bij een medewerker/vrijwilliger van Ixta Noa. 
Lees hier voor meer informatie over de groep.

Ixta Noa Groningen

Bij Ixta Noa Groningen gaat op dinsdag 26 maart 2024 de Werk & Studie oriëntatie groep van start. De 7 bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdagen van 10.00 tot 12.00 uur. Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via Kim Houtman van Ixta Noa of direct bij Sylvia van Twomorrow op s.vandrenth@twomorrow.nl.
Lees hier voor meer informatie over de groep.